Καλέστε μας

+30 2310 792 205

Δευ - Παρ 8:00 - 18:00

Σάββατο 8:00 - 13:00

Το Porotherm M50 είναι ένα έτοιμο κονίαμα, σχεδιασμένο για χτίσιμο με τούβλο Porotherm. Αποτελείται από υδράσβεστο, τσιμέντο, άμμο και πρόσθετα. Το Porotherm M50 μπορεί να αναδευτεί με όλους τους τύπους mixers. Η κατανάλωση ποικίλει από το πάχος του τοίχου και τον τύπο των δομικών υλικών.

Το Porotherm M50 διατίθεται σε σακιά των 40 kg, διευκολύνοντας την μεταφορά και την αποθήκευσή του. Αυτό επιτρέπει τη χρήση του ανάλογα με την ταχύτητα του έργου. Με την σταθερή του σύσταση, το Porotherm M50 εγγυάται πάντα άριστα αποτελέσματα. Προ της χρήσης του απαιτείται μόνο να προσθέσουμε νερό και να αναδεύσουμε.

Παρακάτω παρουσιάζονται ενδεικτικές τιμές για την κατανάλωση του κονιάματος στην κατασκευή τοίχων με τη χρήση Porotherm.

ΕΙΔΟΣ POROTHERM


ΛΙΤΡΑ ΚΟΝΙΑΜΑΤΟΣ
1 m² ΤΟΙΧΟΥ

Kg M50
1 m² ΤΟΙΧΟΥ

1 ΣΑΚΙ Μ50
m² ΤΟΙΧΟΥ

POR 25 13,8 23 1,7
POR 25 L 11 19 2,1
POR 12 7 12 3,33
POR 8 5 8 5

Γιατί Porotherm;


Τα τούβλα Porotherm αντιπροσωπεύουν μια νέα γενιά τούβλων κατακόρυφης διάτρησης. Αυτό τα καθιστά τη λύση για σύγχρονες κατασκευές.

Ανήκουν στην κατηγορία Α1, όσον αφορά στην Πυραντοχή, και συμβαδίζουν απόλυτα με το Νέο Κανονισμό Πυροπροστασίας.

Τα τούβλα καθέτων οπών Porotherm συμμορφώνονται με το πρότυπο EN 771-1:2011+A1:2015; BDC EN 771-1:2011/NA:2013 και η συμμόρφωσή τους αξιολογήθηκε σύμφωνα με το υψηλότερο σύστημα 2+, δηλ. κατηγορία I.

Βασικός οδηγός τοιχοποιίας

Τα τούβλα Porotherm χαρακτηρίζονται από πορώδη δομή και κατακόρυφη διάταξη των διακένων (κοιλότητα 45%) και παράγονται από 100% φυσικά υλικά.

Χρησιμοποιούνται για την κατασκευή φερουσών εξωτερικών και εσωτερικών τοίχων σε δημόσια κτίρια (σχολεία, νοσοκομεία κ.λ.π.) και ιδιωτικές κατασκευές (πολυκατοικίες, μονοκατοικίες, εμπορικά κέντρα κ.λ.π.).

Λόγω των ιδιοτήτων της πρώτης ύλης (χώμα) και της ειδικής τεχνολογίας της παραγωγικής διαδικασίας, το τελικό προιόν – τούβλο καθέτων οπών Porotherm – διασφαλίζει άριστη συμπεριφορά στην υγρασία, υψηλή θερμομόνωση και ηχομόνωση.

Λόγω του μεγάλου μεγέθους τους και της γεωμετρίας τους, τα τούβλα καθέτων οπών Porotherm αυξάνουν τον ρυθμό ολοκλήρωσης της τοιχοποιίας και συμβάλλουν στην ταχύτερη αποπεράτωση της κατασκευής.

Η χρήση των τούβλων Porotherm πρέπει να πληρεί τις προυποθέσεις των κανονισμών δόμησης και ειδικών προδιαγραφών τοιχοποιίας, εφόσον απαιτούνται.

Χρησιμοποιήστε κονίαμα ασβέστη ή ασβέστη σύμφωνα με τη συνταγή του σχεδιαστή. Δεν είναι απαραίτητη η χρήση κονιάματος στις κάθετες ενώσεις.

Η επισκευή και τοποθέτηση βαρέων αντικειμένων στους τοίχους θα πρέπει να γίνεται με ειδικά εξαρτήματα, σχεδιασμένα για τούβλα με διάκενα.

Η τοποθέτηση στο εργοτάξιο θα πρέπει να γίνεται σε επίπεδο και στέρεο έδαφος. Σε υψηλές θερμοκρασίες, προ της χρήσης τους, τα τούβλα θα πρέπει να βρέχονται για την αποφυγή γρήγορης απορρόφησης του κονιάματος.

Σε περίπτωση βροχής ή χιονιού προστατέψτε τις εκτεθειμένες παλέτες, τυλίγοντάς τες με νάυλον. Σε περίπτωση διακοπής των εργασιών, προστατέψτε τους τοίχους σκεπάζοντάς τους με νάυλον.

Μετά το τέλος των εργασιών, σοβατίστε άμεσα για να αποφύγετε τις επιπτώσεις του παγετού. Οι εργασίες τοιχοποιίας θα πρέπει να πραγματοποιούνται σε θερμοκρασίες άνω των 5°C.

Μην εκτελείτε εργασίες τοιχοποιίας σε συνθήκες παγετού.

Η κοπή με ηλεκτρικά μέσα μπορεί να δημιουργήσει σκόνη. Η σκόνη αυτή μπορεί να περιέχει σωματίδια πυριτίου και χαλαζία. Για τον λόγο αυτό, συνιστούμε στα άτομα που εκτελούν τέτοιες εργασίες, να χρησιμοποιούν προστατευτικές μάσκες και τον προβλεπόμενο προστατευτικό εξοπλισμό.

Το Porotherm M50 είναι ένα έτοιμο κονίαμα, σχεδιασμένο για χτίσιμο με τούβλο Porotherm.

Αποτελείται από υδράσβεστο, τσιμέντο, άμμο και πρόσθετα. Το Porotherm M50 μπορεί να αναδευτεί με όλους τους τύπους mixers. Η κατανάλωση ποικίλει από το πάχος του τοίχου και τον τύπο των δομικών υλικών.

Το Porotherm M50 διατίθεται σε σακιά των 40 kg, διευκολύνοντας την μεταφορά και την αποθήκευσή του. Αυτό επιτρέπει τη χρήση του ανάλογα με την ταχύτητα του έργου. Με την σταθερή του σύσταση, το Porotherm M50 εγγυάται πάντα άριστα αποτελέσματα. Προ της χρήσης του απαιτείται μόνο να προσθέσουμε νερό και να αναδεύσουμε.

Είναι κατάλληλα για να χρησιμοποιηθούν σε εξωτερική και εσωτερική τοιχοποιία, σε όλες τις κατηγορίες κατασκευών, με πιστοποιημένη μηχανική αντοχή στο 95% σύμφωνα με το άρθ.137, παρ.1 της σχετικής νομοθεσίας (TSA) και του κανονισμού άρθ. 137, παρ.2 της (TSA).

* Ανάλογα με την παραγωγική διαδικασία, το βάρος μπορεί να μεταβάλλεται.